HomeZviždačiU odbrani građanske časti

U odbrani građanske časti

Znali smo da od nas sve polazi i da novo političko vreme dolazi sa nama, ali ne tako brzo i greškama vlasti, koja opet ne može postupati suprotno svojoj prirodi. Niti je formiran gradski parlament, niti su naši odbornici preduzeli ozbiljan politički rad, a već su postali predmet političkog napada, još gore profesionalne deskriditacije.

Ovo samo govori da vlast, ni sama ne verujući u svoj legitimitet, postaje nervozna i plašljiva, pred buduće neizvesne političke događaje. Građanski predstavnici ni jednim svojim činom, samo svojim postojanjem, postaju simbol pravednosti, pomerajući granicu u pravcu društva kojem težimo. Pravedna vlast ne primenjuje selektivnu kontrolu, samo onih koji pripadaju drugoj političkoj opciji. Da li bi oni, kao takvi, ikad došli pod udar Zakona o poreklu imovine, što je za nas jako važno političko pitanje. Pravedna vlast ne meša se u medicinu, niti u bilo koju delatnost humanističkog karaktera, govor istine.

Naše je interesovanje kako će dokazati da je panika stvorena, pošto iznošenje mišljenja i stavova nije krivično delo. Ovde izostaje i radnja i posledica. Čin ima samo političku pozadinu, pokrenutu od onih koji bi strahovladom da kontrolišu društvenu strukturu. Svi događaji upućuju na karakter propagande kojoj pribegava vlast: “Kada ukažete na nepravilnost, budite spremni da će te istog trenutka biti proglašeni kao nestručni, u gorem slučaju neprijatelji društva i države”.

U Sremskoj Mitrovici je hajka vlasti prema jedinoj opoziciji u gradu. GG “Grad za sve nas” Vladimira Petkovića je na meti lokalnog SNS-a. Doktoru Stevanu Orelju je uručena krivična prijava sa obrazloženjem da je okrivljen za odavanje podataka koji su uznemirili građane. Doktor je izneo podatke o tačnom broju zaraženih. Nataša Zec i Aleksandar Umetić, direktori osnovnih školi su razrešeni dužnosti jer su odbornici liste GG “Grad za sve nas”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popularni članci