HomeZviždačiRazlika izmedju organizovanog protesta i narodnog protesta

Razlika izmedju organizovanog protesta i narodnog protesta

Organizovani protest

Organizovani protest se u dogovoru sa policijom, urednom prijavom i unapred dogovorenom rutom šetnje zakazuje od nedelju dana pa do mesec dana ranije. Unapred su dogovorene teme, govornici i tačno vreme kada se protest završava.

Organizovane proteste po pravilu organizuje grupa građana ili njihov lider koji žele da promovišu svoje ime ili svoju organizaciju.
Što na žalost ne znači da su uvek patriotski orijentisani jer često iza njih stoje strane agenture koji ih kontrolišu i finansiraju.

U najavama protesta i javnim pozivima na prostest organizator se kune da će da “gine” za decu, za Srbiju, za pravdu, i ako treba sam će da izaći na ulicu.

Kad god se organizatoru predlaže neka radikalnija ideja on je žustro odbacuje sa obrazloženjem kako on to neće dozvoliti, jer je on prijavio protest, i jedino njega mogu okriviti zbog neposlušnosti druge osobe on može završiti u zatvoru.

Na organizovanim protestima govornici su često samo osobe koje iznose podobne stavove koji su unapred dogovoreni sa policijom a pritome se izbegava jasno konfrontiranje sa vladajućim režimom, što na sreću ne znači da će svi govornici na licu mesta to i da ispoštuju. Ukoliko ne ispoštuju, sledeći put verovatno neće biti govornici.

Na organizovanim protestima je unapred plaćeno i organizovano ozvučenje i muzika. Narod se vodi unapred dogovorenom rutom. Ponekad se isceniraju razni incidenti (koji se uspešno razrešavaju na licu mesta) za medije, što je sve deo predstave kako bi se dokazalo da je narod spreman da izađe na ulice.

Organizovan protest je organizovan isključivo u dogovoru sa državnom bezbednosnom službom da bi se izduvala energija bunta u narodu.

Narodu je omogućen ventil kroz koji se kanališe narodni bes i nezadovoljstvo što je upravo sistem, pomoću kojeg se aktuelni političari i režim održavaju na vlasti.

Narod je pri tome u ubeđenju da je svojim prisustvom na organizovanim protestima doprineo rešavanju nekih problema. Međutim realnost je da su državne službe namerno istrošile i suzbile narodonu energiju koja bi u ključnim momentima bila potrebna da se na ulicama smeni vladajući režim.

Posle “uspešno” završenog organizovanog protesta, se organizatori javno busaju u prsa, i uveravaju narod da su uspeli u svome cilju i da se vlast uplašila i shvatila poruke koje su na skupu izrečene.

Organizatori uveravaju narod da ukoliko im se ne usliše zahtevi oni će za određeno vreme ponovo izaći ali ovog puta sa radikalnijim merama, ali to se nažalost nikada ne desi.

Iza zavese, zajedno sa pripadnicima službe bezbednosti, koji su infiltrirani u njihove redove se konstatuje kako je skup završen uspešno, i bez incidenata.

Posle uspešno organizovanih dogovorenih protesta služba na njih računa kao na ozbiljne
saradnike i obezbeđuje im dodatni medijski prostor. Kako na nezavisnim tako i na režimskim medijima.

Organizatori nakon “uspešnog” protesta dobijaju unapređenje na poslu ili položaju, te im se oproštaju razna “dugovanja” prema državi, već kome šta je potrebno.

Državna služba uvek nađe razlog ili način da nekoga uceni I da ga “drži u šaci”. Najbolnije i najopasnije po narod je kad “patriotskog” lidera kontroliše režim.

Najteže je narodu ukazati na prodane patriotske lidere koji izigravaju narod svojim manpulacijama. Narod u njih slepo veruje, i u njima traži spas. Lažne patriote su okružene svojim botovima “vernicima” koji napadaju svakoga ko skupi hrabrost i usudi se da preispituje ili kritikuje postupke patriotskog lidera na koje se gleda kao na božanstva.

Zbog gore navedenih razloga se na organizovanim protestima NIKADA neće moći rešiti bilo koji problem ili promeniti korumpirani sistem.

Narodni protest

Narodni protest se uglavnom desi isti ili naredni dan kada se u državi uvede ili najavi neka represivna mera ili neki zakon koji građani prepoznaju kao ugrožavanje njihovih prava na slobodu. Reakcija naroda je iskrena i plemenita.

Protest je NEpredviđen i NEprijavljen, širi se društvenim mrežama, bez organizatora i sa često NEkontrolisanim i radikalnim dešavanjima i preokretima.

Protest NIJE centralizovan i narod se spontano okuplja u većini gradova u državi.

Na narodnim protestima naizgled patriotski lideri nemaju skoro nikakvu ulogu, oni su prisutni isključivo samo kao pojedinci u masi, i šta god da se desi neće moći na svoj račun pripisati promene (ukoliko ih bude).

Lideri i organizatori koji su organizovali “organozovane” proteste u prošlosti, sada pozivaju narod na bunt i na radikalne postupke, iste one koje su prethodno na organizovanim protestima odbijali da realizuju.

Zapravo oni ni NISU tu zbog promena, oni su tu isključivo da bi poslužili kao ubačeni elementi, koji pokušavaju da usmere tok protesta pošto su najglasniji, a narod ih prepoznaje i veruje im.

Služba preko njih pokusava da ostvari svoje ciljeve.
U dobroj režiji službe oni žrtvuju narod i usmeravaju proteste u pravcu koji omogućava “opravdano” reagovanje policije.

Pošto ove manipulacije odrađuju najbolji timovi i stručnjaci, patrijotski lideri će u dobroj režiji ispasti heroji koji su POKUŠALI da spasu narod, ali nažalost zbog raznih isceniranih faktora će narod ponovo izgubiti u borbi, ali će ih ovi lideri uveriti da će sledeći put najverovatnije uspeti u željenim promenama.

Zbog neuspeha će kriviti pojedince iz naroda, narod koji je ostao za tastaturama, nebrojnost i nas koji smo ovo predviđali i na sve upozoravali.

Nažalost narod puno puta slepo veruje tim laznim patriotama i u njima vidi jedini spas.
Na narodnim protestima se klonite lidera i vođa jer nikad ne znate za koga rade i od koga su plaćeni.

Narode budite obazrivi i pokušajte da prepoznate lažne patriote na vreme, detaljno istražite njihova dosadašnja delovanja i aktivnosti.

• Proučite i analizirajte njihove biografije
• Šta su obećavali, i šta su od toga ostvarili?
• Da li su ikad išta konkretno rešili ili samo pričaju a ne sprovode u dela svoje ideje?
• Da li stvarno rade to što govore ili samo nameštaju situacije i incidente, da bi se medijski eksponirali ili dokazali kakvu torturu i nepravdu trpe?
• Da li su višestranački preletači?
• Da li su ikad u životu ili karieri bili povezani sa vladajućom bagrom?
• Da li je neko njihov bližnji aktivan ili bio aktivan u politici?
• Da li ste ih ikad uhvatili u laži?
• Da li pozivaju na ujedinjenje sa svim onima koje su do juče pljuvali?
• Ako se konfrontirate ili preispitivate njihov stav i dela da li će te biti banovani, ismevani i obrisani sa njihovih stranica?
• Da li su menjali svoje stavove, da li pričaju isto ono što su i nekad pričali.
• Da li delaju to što su nekad obećavali?

Revolucija je potrebna ali nikako ne kontrolisana revolucija.
Ne dozvolite da vas izigraju i da vas iscrpe pre vremena, akumulirajte snagu, bes i gnev da bi ste na pravi način i u pravom trenutku odreagovali kako treba.
Izađite na ulice ali pustite da vas vode jedino vaše srce i intuicija.

Neka nam je Bog u pomoći narode moj.

Snikite PDF verziju dokumenta:
Razlika izmedju organizovanog protesta i narodnog protesta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popularni članci