HomeAktuelnoGlobalnoTramp pozvao Republikance da izaberu Kevina Mekartija – Završite posao, zgrabite pobedu!

Tramp pozvao Republikance da izaberu Kevina Mekartija – Završite posao, zgrabite pobedu!

Bivši predsednik SAD Donald Tramp javno je danas apelovao na sve republikance da glasaju za Kevina Mekartija za novog predsedavajućeg Predstavničkog doma, prenosi AP.

Završite posao, zgrabite pobedu. Republikanci, nemojte da pretvarate veliki trijumf u ogroman i ponižavajući poraz – naveo je Tramp na svojoj društvenoj mreži „Društvena istina“.

Dom će danas ponovo pokušati da izabere predsedavajućeg, nakon što ni posle tri kruga glasanja glavni kandidat Republikanske stranke Kevin Mekarti iz Kalifornije nije osvojio potrebnu većinu glasova.

Rezultat u trećem krugu je bio 212 za demokratu Hakima Džefrisa, 202 za Mekartija i 20 za republikanca Džima Džordana.

Mekartiju je potrebno 218 glasova da bi zamenio predsedavajuću Nensi Pelosi iz Demokratske stranke, jer su ultrakonzervativni članovi njegove stranke glasali protiv njega.

Predstavnici tvrde struje, među kojima su Skot Peri, Endi Bigs i Loren Bobert izrazili su protivljenje, zabrinuti da Mekarti nije dovoljno posvećen konzervativnim ciljevima.

Mekarti je na stranačkom sastanku iza zatvorenih vrata pokušao da ubedi svoje protivnike da glasaju za njega i obećao da će ostati u trci dok ne dobije potrebne glasove.

Tramp je pozvao konzervativne Republikante da podrže Kevina Mekartija, a da li će se to i desiti, saznaćemo uskoro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popularni članci