HomeAktuelnoRegionUnapređenje za prebijanje građana i „čistкu“ nepodobnih policajaca

Unapređenje za prebijanje građana i „čistкu“ nepodobnih policajaca

Milorad Šušnjić, načelnik policijske uprave Novom Sad, je neko koga ste retko mogli čuti da nešto izjavljuje zbog izuzetno malog vokabulara. Osim toga, njegov ineteres nije da radi za građane i njihovu bezbednsot, već za kriminalce koje pokriva na taj način što navodno otvara obrade nad njima, a zapravo ih štiti jer od istrage ne bude na kraju ništa. Ipak, ima jedan momenat kada ga građani interesuju, a to je kada su bačeni na pod, kao u slučaju snimka gde se vidi kako bez zaštitne opreme ili bilo kakve uniforme i oznake da je policajac fizički staje i štiti više policajaca u momentu kada bacaju nekoga na zemlju u toku protesta u Novom Sadu.
Početak haosa na protestu u Novom Sadu su započeli huligani koji su dva sata razbijali gradsku kuću, a da policija nije reagovala i nije bila prisutna, smišljeno da se postigne verovatno više ciljeva koji su znani samo onima koji su razbijali i Šušnjiću koji je time što nije izdavao naređenja za obezbeđenje i intervenciju načinio dva krivična dela i to nesavestan rad u službi i zloupotreba službenog položaja.

Da bi sav kriminal i zloupotreba od strane Novosadske policije imala epilog trebalo je opravdati svoju zloupotrebu policije, pa je tako namontirao i proces svom bivšem saradniku Drmanac Slobodanu bivšem načelniku kriminalističke policije nad kojim bez pretpostavke nevinosti, bez sudskog epiloga, bez ijednog materijalnog dokaza, bez sprovedenog disciplinskog postupka, medijski linč sprovodi ekipa koja ga je i smenila sa tog mesta iz razloga što nije bio slepi poslušnik svih prljavih radnji koje treba vršiti po nalogu Dijane Hrkalović koja je idejni tvorac kako uništiti i kriminalizovati MUP. Sve je počelo tako što je spomenuti Drmanac imao profesionalna gledišta na rad policije i poštovanje zakona, a kako bi Šušnjić i Dijana uspevali da ostvare zaštite svojih kriminalaca smetao im je Drmanac i od tada i počinje pritisak sa kojim se bori već dve godine unazad, a to je počelo prvo mobingom praznog stola, pa preko smenjivanja sa funkcije i premeštanja u drugu upravu sa drugim radnim mestom do konačne osvete koja je smišljena ovih dana u kome bi se montirao proces gde bi Slobodan Drmanac bio osoba u koja tuče autističnog dečaka, kako bi isti dobio otkaz i tako ne bi smetao i ne opstruisao rad koji je zamislio Milorad Šušnjić.
Ničega ne bi bilo da Slobodan Drmanac nije neko ko mnogo zna o prljavim poslovima i uništavanju policijske uprave u Novom Sadu. Zbog toga, oni koji su na smetnji Miloradu Šušnjiću treba da budu “pokojnici”, a tome govori i činjenica da je Šušnjić nekoliko dana posle protesta Novom Sadu, tačnije 16.07.2020. godine, postao pukovnik policije po odluci potpokuvnika policije Milice Popović, ali nezvanično predlog za unapređenje je stigao od strane direktora policije Vladimira Rebića i ministra Stefanovića koji su tobože brinuli o ugledu policije, tako što će ovoga puta „razapnuti“ nekog Drmanac koji im je smeta, a nakon njega i sve ostale koji se ogluše o naredbe Šušnjića jer će smatrati nepodobnima, a ne neprofesionalnima. Ovi dušebrižnici ugleda policije se o tome ne brinu kada
policija bez povoda tuče ljude po ulicama, zatim momke na klupama u Pionirskom parku, kada klince koji šetaju mirno po ulicama se stavljaju u maricu bez ikakvog povoda, nisu mnogo brinuli niti o ugledu kada je paljena gradska kuća u Novom Sadu, a policija sedela u stanicama. Nije jedini Slobodan Drmanac koji je ovako prošao, u policijskoj upravi Novi Sad ne radi više od 20 iskusnih inspektora kriminalističke policije samo iz razloga što imaju svoje mišljenje i ne žele da rade protivzakonito. Mesto načelnika kriminalističke policije je upražnjeno ali i šta će im, kad se za sve pita samo Šušnjić, a to se najbolje ogleda u tome da ne postoje šefovi po rešenjima u kriminalističkoj policiji na važnim mestima kao što su krvni delikti i narkomanija, jer su tamo svi vršioci dužnosti. Potpuni haos i neupotrebljivost Novosadske policije se ogleda u tome što nisu zaista u stanju da reše teža krivična dela.

Medijska hajka koja se vodi protiv inspektora za borbu protiv droga Slobodana Drmanca je toliko žestoka i teledirigovana da se i na društvenim mrežama i u javnosti oglašavaju ljudi koje je časno i po zakonu radeći svoj posao hapsio, pa pričaju o slučajevima od pre nekoliko godina u kojima su navodno maltretirani i ponižavani, a ustvari su bili dileri droge i pljačkaši koji su osuđeni za svoja zlodela. Jedna od onih koja se aktivo uključila u medsijku hajku je i narodna poslanica Marinika Tepić koja je brže bolje dočekala lažnu vest i istu širila preko društvenih mreža sa zadovoljstvom jer ne podnosi časne ljude iz odseka za narkomaniju koji su joj početkom marta ove godine uhapsili ljubavnika, inače dilera droge Novaka Filipovića, iz Pančeva člana kriminalne grupe koja se bavila trgovinom narkotika i oružja. Ovakvim crtanjem mete na čelu jednog inspektora dovode njegov život u opasnost, a možda to i ima za cilj da ga sutra u nekom slučaju članovi kriminalne grupe na smrt pretuku budu okrivljeni revoltirani građani sa protesta. Pored svega, šta će biti sa ostalim policajcima kojima je bezbednsot građana, a ne kriminalaca na pravom mestu. Кakvi se postupci prema njima spremaju da budu pokazatelj svima ostalima šta ih čeka ako se drznu da svoj posao rade po zakonu, a po naredbi Milorada Šušnjića.

 

Previous article
Next article

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popularni članci