HomeZviždačiPrljave kombinacije

Prljave kombinacije

Porodice Vučić, Brnabić, Kisić i Mali među jednima od najbogatijih u Srbiji! UZELI MILIONE UZ POMOĆ DRŽAVE…

Srpske vlasti vole da neguju bratske veze. Udomljavanje i zapošljavanje najužih članova porodice, nameštanje poslova, tendera i zaštita od zakonskog gonjenja, samo su neke od prednosti koje možete da imate ukoliko su vaš brat ili sestra na nekoj od najvažnijih državnih funkcija.

Iako su poslovi javnih funkcionera često pod lupom, ono što rade njihovi najbliži članovi porodice neretko ostaje van domašaja javnosti. Ipak, deo informacija koji je isplivao pokazuje da su se predstavnici vlasti i te kako postarali za svoje porodice. Predstavljamo vam najpoznatije primere “burazerskih kombinacija”.

Andrej Vučić – siva eminencija SNS

O poslovanju brata predsednika Srbije Andreja Vučića javnost je prvi put saznala 2014. godine, kad se pojavila informacija da je firma “Asomakum” u njegovom vlasništvu. Istovoremeno, opozicija je tvrdila da pomenuta firma, pored toga što je u vlasništvu mlađeg Vučića, ne posluje u skladu sa zakonom. Kako bi se odbranili od optužbi o povezanosti sa pomenutom firmom, iz vladajuće Srpske napredne stranke su isticali da je Andreju Vučiću ukraden identitet, odnosno da je zloupotrebljena njegova lična karta kako bi se registrovala pomenuta firma. Providno. Zašto baš njemu, što nije drugom nekom.

Pored firme “Asomakum”, mlađi brat predsednika Srbije se u delu javnosti percipira kao siva eminencija vlasti i kao neko ko disciplinuje odbore SNS širom zemlje, a njegovo ime se spominje i u slučaju “Jovanjica”. Javnost je za ovu aferu saznala od narodnog poslanika Miroslava Aleksića, koji je otvoreno Koluviju povezao sa porodicom Vučić, tvrdeći da je vlasnik “Jovanjice” tokom privođenja pokazivao falsifikovanu značku MUP, kao i da je u pomoć zvao predsednikovog brata Andreja Vučića.

Ubrzo je gradonačelnik Novog Sada podneo krivičnu prijavu Republičkom tužilaštvu protiv braće Vučić zbog umešanosti u ovu aferu, ali je prijava ubrzo odbačena.. Tužilaštvo je tada saopštilo da nema osnova sumnje da je Koluvija ikad bio u komunikaciji sa braćom Vučić, što je navodno potvrđeno veštačenjem njegovog telefona.

Sa pomenutim Vučevićem, Andrej Vučić, prema tvrdnjama člana Narodne stranke Borislava Novakovića, zajedno pomaže poslovanje kompanije “Galens”, koja se navodi kao investitor projekta “Novi Sad na vodi”.
Inače “Galens” ima i svoje Parcele 205 komada na Fruškoj Gori.
Tu je u kombinaciji i Mile Dodik sa 30 otvorenih gradilišta u Novom Sadu. Kako je to Moguće.
Tražimo ODGOVORE Ajde Dodik objasni nam.

Brat Ane Brnabić: 55 miliona razloga za zadovoljstvo

Ministri se menjaju, ali Aseko ostaje. Firma Igora Brnabića, od kad je njegova sestra došla na čelo Vlade Srbije je doživela meteorski rast u Srbiji.

Podsetimo, dok su građani čekali da se formira nova Vlada, firma Igora Brnabića je uveliko sklapala ugovore sa državnim preduzećima.

Poslednji put, od Elektromreža Srbije (koju je nekada predvodio Nikola Petrović, kum Aleksandra Vučića) u vrednosti od gotovo 27 miliona dinara, što nije ni prvi ni poslednji put da ova kompanija posluje sa Vladom na čijem je čelu sestra Ana.

Septembar 2018: Aseko + Republički geodetski zavod=773.000 evra

Republički geodetski zavod (RGZ) sklopio je 2018. godine ugovor sa “Asekom”, IT firmom čiji je jedan od direktora brat premijerke Ane Brnabić, za posao izrade softvera za Zavod u vrednosti od 773.000 evra. Ovo je još jedan od lukrativnih poslova koje je “Aseko” dobio za prvog mandata Vlade Ane Brnabić.

Kraj 2019: Aseko + Kancelarija za IT=1,5 miliona evra

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu (Kancelarija za IT) sklopila je krajem 2019. godine ugovor sa firmom Asseco South Eastern Europe, čiji je jedan od direktora Igor Brnabić, brat premijerke Srbije. Reč je o javnoj nabavci u vrednosti od 1,5 miliona evra, kojom je Brnabićeva firma zadužena za izradu softvera za centralni registar stanovništva.

Septembar 2019: Aseko + Ministarstvo pravde=30 miliona dinara

Kompanija Aseko, čiji je direktor brat premijerke Igor Brnabić, pored milionskog posla sa vladinom Kancelarijom za IT, tokom 2019. je sklopila posao i sa Ministarstvom pravde u vrednosti od preko 30 miliona dinara. Da stvar bude interesantnija, ovo je samo jedan od ugovora koji je Aseko od 2017. godine, od kad je Ana Brnabić šefica vlade, sklopio sa ovim ministarstvom, od kojeg je prihodovao preko 100 miliona dinara.

Jul 2020: Aseko + EMS=27 miliona dinara

U ugovoru stoji da je ponuda Aseka bila jedina, te da je odluka o dodeli ugovora doneta 21. jula, a da je isti zaključen 25. avgusta. Cena usluge bez obračunatih troškova pdv-a iznosi 26.976.000,00 dinara, a kao okolnosti koje predstavljaju osnove za izmenu ugovora, navodi se – “viša sila”.

Ukupno: Aseko + Srbija=55 miliona evra

Multinacionalna kompanija “Aseko” prihodovala je u periodu od 1. januara 2019. do 31. decembra iste godine 881 milion poljskih zlota, od čega 250 miliona iz Srbije (preko 55 miliona evra)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popularni članci