HomeTemeSatiraI Francisko bi nešto stisko

I Francisko bi nešto stisko

Najnovija vest nam stiže, ni manje a ni više, iz najmanje i najuticajnije države na svetu, koja je smeštena u srcu Evrope i Rima, Vatikana.
O čemu se zapravo radi saznaćete u nastavku teksta…

Svi znamo da je prethodni poglavar Rimokatoličke crkve papa Rajzinger bio sklon seksualnim bahanalijama, a naročito je osećao veliku privlačnost i veliku emociju prema dečacima mlađim od 12 godina, zbog čega je i bio primoran da se povuče sa prestola Svetog Petra, jer su se skandali toliko umnožili da je ostavka bila jedini razuman potez. Za novog poglavara je postavljen papa Franja, poreklom iz Južne Amerike.
Vernici su bili oduševljeni ovim potezom, a što je i bilo logično za očekivati jer se najveće uporište vernika Rimokatoličke crkve nalazi u Južnoj Americi. Od novog pape se očekivalo da će biti kadar da obavlja svoju funkciju bez skandala i daljeg blaćenja svete stolice.
Franja je dosta dugo obavljao svoju funkciju bez značajnije buke i skretanja pažnje na već ustaljene moralne principe u Vatikanu. Međutim, ne lezi vraže, korona, zatvaranje naroda, nove mere, pa i ograničavanje kretanja sveštenstva, donelo je nove momente i ne sluteći da će se sa svim ovim saprati ljaga sa rimske crkve,a zbilo se sledeće… Mediji širom Evrope javili su sa oduševljenjem radosnu vest, da papa Franja nije pedofil. ” Kao što smo i priželjkivali, novi papa je na društvenim mrežama uputio reakciju na punoletnu osobu ženskog pola, lajkovajući joj fotografiju na kojoj je brazilska manekenka bila oskudno obučena u školsku uniformu, čime je dokazao da nije slučajno postavljen na mesto poglavara svete stolice već sa razlogom. Papa nije pedofil…” stoji u zaključku kardinala. Vernici se nadaju da papa nije pomešao školske uniforme, a neki da nije slučajno klikno na lajk, međutim sumnje nema da hormoni još uvek rade kod vremešnog Franje, čemu svedoči i njegov blagoslov dat zgodnoj manekenki na šta je ona uzvratila, “ići ću u raj”, verovatno misleći na Vatikan.
Za sada vernici mogu da odahnu jer je ovo veliki pomak ako uzmemo u obzir moralne principe Franjinog prethodnika.

Uz blagoslov svete stolice, iz vatikanske kurije Cezar Plinije VI

Previous article
Next article

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popularni članci