HomeZviždačiKumovi vladaju srbijom: Petrović, Lončar i Đorđević vode srpsko kriminalno podzemlje

Kumovi vladaju srbijom: Petrović, Lončar i Đorđević vode srpsko kriminalno podzemlje

Tri kuma vode srpsko kriminalno podzemlje. Direktor “Elektromreža Srbije” Nikola Petrović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktor Bezbednosno-informativne agencije Aleksandar Đorđević tri su na očigled nespojive ličnosti po funkcijama.

Međutim, Petrović, Lončar i Đorđević preko kumovskih veza vladaju srpskim kriminalnim podzemljem. Kumovska kriminalna mreža
Krenimo od samog vrha.

Direktor “EMS-a” Nikola Petrović kum je premijera Srbije Aleksandra Vučića. Na funkciju u “EMS-u” došao je preko Aleksandra Vučića, mimo konkursa. Petrović je svojevrsni “energetski tajkun”. Kontroliše ko će dobijati dozvole, ko sme da gradi elektrane, bavi se reketiranjem u ime države, dok njegova firma drži najmanje od sedam do 17 mini-hidroelektrana širom Srbije.

Direktor Bezbednosno-informativne agencije Aleksandar Đorđević kum je Nikole Petrovića. Đorđević je porekom iz Čačka. Pre stupanja na funkciju direktora BIA radio je kao advokat.

Kako smo saznali upravo je Aleksandar Đorđević bio je zakonski zastupnik Petrovićeve firme za izvlačenje i pranje novca sa sedištem na Britanskim Devičanskim Ostrvima.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, poznatiji kao “doktor smrti”, kum je Aleksandra Đorđevića, direktora BIA. Žena ministra Lončara, advokatica Vesna Lončar ranije je radila u advokatskoj kancelariji Aleksandra Đorđevića, saznajemo.

Vesna Lončar trenutno zastupa Vučićevog brata Andreja u nameštenom postupku koji se vodi protiv osmorice pripadnika Žandarmerije zbog incidenta na “Paradi ponosa” 2014. godine.Njena advokatska kancelarija zastupa i Nikolu Petrovića u procesima koje on vodi protiv određenih novinara.

Advokatica iz njene kancelarije i Nikola Petrović viđeni su prošle nedelje kako desetak minuta pre suđena ulaze u sudnicu gde su sa sudijom vodili privatni razgovor.

Petrović postavio tužioca
Došli smo do saznanja da je lično Nikola Petrović urgirao da Miljko Radisavljević ne bude ponovo izabran za tužioca za organizovani kriminal. Petrović je gurao Mladena Nenadića, advokata iz Čačka.

U krugovima se znalo da će Nenadić zameniti Radisavljevića na mestu tužioca za organizovani kriminal. Narodna skupština postavila je 21. decembra 2015. godine Nenadića na mesto tužioca za organizovani kriminal. ZAŠTO?

Radisavljević i Nenadić imali su isti broj bodova. Nenadić je, kako smo saznali ranije otkrio, unapred dobio rešenja za tužilački ispit.

VUČIĆEV KUM URGIRAO: Advokatu iz Čačka namestili ispit za tužioca za organizovani kriminal.
Nenadić je, koincidentno, poreklom iz Čačka, baš kao i direktor BIA Aleksandar Đorđević, gde su radili kao advokati.

Postavljanjem Nenadića na mesto tužioca za organizovani kriminala i bliske kumovske veze sa direktorom BIA garantuju Vučićevom kumu Nikoli Petroviću da nikada neće odgovarati za prošli, sadašnji i budući kriminal.

Trio Petrović-Lončar-Đorđević garantuje svim ostalim funkcionerima Srpske napredne stranke da ne moraju da strahuju od eventualnog krivičnog gonjenja.

S druge strane, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanovića i sekretarke Uprave kriminalističke policije Dijana Hrkalović (ranije radila u BIA) staraju se o tome da ni policija ne istražuje kriminal funkcionera Srpske napredne stranke. Potpuno povezani i uigrani tim.

Šefa Odseka za borbu protiv korupcije pri Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala Zorana Kosovca, koji je vodio taj odsek desetak godina, lično je smenila Dijana Hraklović i na to mesto postavila Darka Lukovića koji ima svega godinu dana staža u MUP-u.

Po MUP-u se priča da je Kosovac, između ostalog, smenjen jer je počeo da istražuje Vučićevog kuma Nikolu Petrovića.

O aferi “Rokovnik”, Luković je zajedno sa Dijanom Hrkalović prebačen u MUP iz BIA. Radio je na tajnom praćenju novinara i građana, a u rokovnik koji je izgubio beležio je sve kriminalne zadatke koje mu je zadavala Dijana Hrkalović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popularni članci