HomeAktuelnoRegionNa ovo smo vas upozoravali

Na ovo smo vas upozoravali

Migrantsko nasilje nije nova pojava u Srbiji. Dešava se od kada je prošao prvi talas koji su činile prave izbeglice iz Sirije, a počeli da dolaze Pakistanci, Avganistanci, Marokanci, Alžirci, Somalijci… U početku su nasilje vršili među sobom, da bi postepeno prelazili na činjenje sitnih krivičnih dela (krađe, drske krađe, džeparenje).

Vremenom su ove grupacije ilegalnih imigranata prešli i na činjenje težih krivičnih dela kao što su nanošenje teških telesnih povreda, teške krađe, otimačine, pokušaji silovanja ali i nasrtaji na život i telo, te pokušaji ubistava. Više napada zabeleženo je na naše građane a proteklih par nedelja postali su sve učestaliji i učestaliji. Kulminaciju ipak dobijamo u proteklih tri dana kada je izvršeno više teških krivičnih dela. U poslednjih nekoliko dana u Beogradu, glavnom gradu naše zemlje, došlo je do više napada na naše sugrađane od strane ilegalnih migranata.

Momak od 24 godine izboden je u samom centru našeg lepog grada. U Sremskoj ulici koja povezuje Knez Mihajlovu i Zeleni Venac njemu su nanešene teške telesne povrede opasne po život. Već sutradan dogodila su se nova dva incidenta. Jedan je prebijanje mlade devojke na Brankovom mostu. Našu sestru napala su četiri migranta koju su je prvo vređali, a zatim i prebili. Drugi incident iste večeri zabeležen je u Picinom parku kod Ekonomskog fakulteta.

Tu je jedan migrant iz Maroka maltretirao drugog takođe Marokanca. Posle nekoliko šamara, pesničenja, šutiranja nasilnik je izvadio nož i u naletu sadističke opijenosti izbo maltretiranu osobu. To se sve dešavalo pred grupom devojaka koje su se vraćale kućama iz obližnjih kafića. U istom momentu u parku se nalazilo i nekoliko starijih gospođa sa svojim kućnim ljubimcima koje su bile uplašene. Povećan intezitet nasilja na ulicama našeg grada poziva na uzbunu. Na ovo smo upozoravali Srbiju i žao nam je što se naša predskazanja ostvaruju. Probudite se Srbi dok nije kasno. Za sada niko od naših sugrađana, braće i sestara nije životom platio neodgovornu politiku vlasti ali sve je izglednije da će i do toga doći prateći sled događaja. U pamet Srbi ili ćemo biti stranci u sopstvenom gradu i državi, u pamet ili ćemo živeti u strahu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popularni članci