HomeAktuelnoRegionSpala služba na društvene mreže

Spala služba na društvene mreže

Dolaskom Nebojše Stefanovića i Dijane Hrkalović na čelo MUP-a, zaista je došlo do “poboljšanja rada” policije, naročito kriminalističke. Jedno od tih genijalnih dela je osmišljeni novi trend u načinu izveštavanja i komunikacije u okviru policije.Radi se o stvarima koje policija nikada nije videla. Naime, policijskim službenicima i kriminilastičkim inspektorima se nalaže od strane starešina, a starešinama od strane vrha policije da imaju smart mobilni telefon o svom trošku, instaliranu mobilnu aplikaciju za društvenu mrežu viber, ili neku drugu, ali najčešće Viber u kojima se prave grupe kao sto je npr. grupa policijske ispostave “PI Stari Grad” u Novom Sadu gde komandir piše raspored rada i šalje na grupu, gde zahteva od policijskih službenika da čitaju i potvrdjuju, gde ostala naredjenja i izveštaji takodje idu preko grupe društvene mreže Viber.

Sve te protivzakonite radnje vrše gotovi svi policijski službenici u MUP-u, a sve po nalogu nadredjenih. U Kriminlističkoj policiji se komunicira na isti način, gde inspektori šalju slike kriminalaca, saznanja, operativne izveštaje i sve službene tajne jedni drugima i svojim nadredjenima. Svi vidovi zaštićene komunikacije koju naravno poseduje policija su preskočeni. Glavni razlog da to bude tako je što su ministar Stefanović i Dijana Hrkalović želeli u svakom momentu, u roku od 5 minuta, od bilo kakavog dogadjaja u državi imaju saznanje, koje im je stizalo na viber, a neretko odmah i fotografije sa lica mesta. Takav vid protivzakonitog izveštavanja je ostavljalo samo prostora za razne manevre i mahinacije od toga da se nešto zavede ili nezavede kao dogadjaj u zvaničnoj prijavi policiji. Takav slučaj je bio sa prebijanjem mladića ispred “Maxbet” kladionice u Novom Sadu, zbog kojeg slučaja je smenjen Dijanin i ministarov čovek, pukovnik Milorad Šušnjić.

Sistem bezbednosti koji je već odavno urušen u policiji, a svojim postupcima su ga sahranili ministar Nebojša Stefanović i Dijana Hrkalović. Ovakvim načinom komunikacije gde haker amater može da rasturi sistem i presretne komunikacije, do samog gubitka npr. telefona od nekog policijskog službenika i svih ostalih stvari gde se može lako otkriti sve što je službena tajna je kranje neprofesionalno i kriminalno ponašanje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popularni članci