HomeTemeSatiraZna se ko je glavni

Zna se ko je glavni

Iz ministarstva zdravlja Banana Lenda stiže jedna sjajna vest. Kako saznajemo ministar zdravlja Zlatni Bor izjavio je da je Jevropska ekonomska zajednica Banana Lend stavila na listu prioriteta u odnosu na ostale zemlje sveta kada je u pitanju nabavka sredstava i medicinske opreme.
Nekoliko meseci unazad, dok je američki predsednik tražio za svoje zdravstvo dodatne količine respiratora, našao se u nemilosti nelojalne konkurencije pri kupovini. Šta se zapravo zbilo?

Veliki Štrumf iz SAD-a hteo je da nabavi respiratore i uredno je platio za njih jednoj Bemačkoj firmi koja se bavi proizvodnjom istih. Međutim, nije ni slutio da će ući u trku sa velikim vladarom koji ima pravo preče kupovine i prodaje kada je u pitanju tržište čitave Jevrope. Bemačka kancelarka Angela Mleker odmah je intervenisala i sugerisala firmi koja proizvodi respiratore da se zanemari zahtev iz SAD-a i da se udovolji vladaru Banana Lenda, kao najvažnijem, najuglednijem, najlepšem i naj naj … od svih kao prioritetnom kupcu. Tu i ne beše kraj svim spoljnotrgovinskim pobedama. Iz ministarstva zdravlja Banana Lenda najavljuju da će ova zemlja imati tu čast da prva dobije i spasonosnu vakcinu protiv govida i da mu je to potvrđeno iz medicinske policije (SZO) i to sve ni manje, a ni više, zahvaljujući predsedniku za kojeg je i Aleksandar Veliki bio mali.

Za Fuktograf iz dnevne sobe, David Leonis

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popularni članci