HomeTemeTotalitarizamPlač Velikog Reseta

Plač Velikog Reseta

U prethodnom postu sam pisao u vezi sistema i njegovim podsistemima. Da bi razumeli ovaj, savetujem da to pročitate OVDE.
Dakle veliki reset je reset unutar podsistema, on se prevashodno odnosi na ekonomski reset, a već znate da je to jedan od podsistema. Može li pomoći takav reset? Odgovor je ne. A zašto? Zato što se svaki podsistem priklanja HMS-u, on ne izlazi iz strogo kontrolisanih okvira glavnog i civilizacijski uspostavljenog uređenja po kome se definiše i uređuje svaki podsistem. Uostalom to je samo reset a ne i promena, mada i ta promena mora poštovati pravila hijerarhije gde se unapred postavljaju ciljevi koji se uklapaju u HMS. Cilj opravdava sredstva, ovo ste već čuli zar ne? To je zapravo jedna od mantri u HMS-u koja održava njegov status i dominaciju, mantri ima mnogo, kao na primer “rat je potreban da bi se uspostavio mir” ili takvo – nešto slično.

Veliki Reset ili Velika Promena

Veliki reset je ponovno pokretanje ekonomskog podsistema posle ažuriranja u kome su ubačene izmene o centrima odakle se pre reseta upravljalo. Jel se ovde vidi neka promena? Ja iskreno tu ne prepoznajem nikakvu promenu, već samo izmeštanja i premeštanja vrućeg krompira iz jedne u drugu ruku. Problem je što se i taj krompir upalio dok se pekao, pa se resetom pokušava veštačka reinkarnacija krompira.

Disperzivna Decentralizacija Centra

Centar je onamo gde nije rečeno da jeste a ne odakle se dejstvuje ili deli koncentracija vrućih krompira. Koliko zavesa ume da bude neprozirna da Čovek bude zaveden velikom i maskiranom prevarom. Centar je centar oduvek bio bez obzira gde se on nalazi, na više manjih ili na jednom većem mestu, to uopšte nije bitno u HMS-u, ono što jeste bitno je da centar i dalje poštuje protokole koji su unapred zadati za ostvarivanje porobljavanja unutar HMS-a i održavanje primarne namene ekonomskog podsistema.

Prave vrednosti u HMS-u

Da bi razumeli koncept vrednosti morate imati u vidu da postoje nematerijalne i materijalne vrednosti. Najzastupljenije i najslavljenije vrednosti u HMS-u su materijalne vrednosti, nematerijalnih ima naravno ali su u drugom planu zato što ih želja za Moć i Borbu potiskuje toliko da Čovek nema kud već da se prilagodi okolnostima koje se stalno nameću. Moć se hrani materijom a Borba krvlju u HMS-u, sve ostalo je manje bitno. Dominacija i prednjačenje u odnosu na ostale je ono što se isto – najviše ceni i vrednuje u HMS-u. Bez obzira koliko vama ovo zvučalo surovo ili netačno, verujte da bih i ja voleo da ovo nije tačno.

Suze Resetabilnosti

Pozive čujemo svakodnevno, da treba nešto promeniti u ekonomiji i u bankarskom sistemu. Međutim niko ne govori o pravim vrednostima, niko ne pominje da materijalne vrednosti nisu primarne za život u ovom svetu i nisu preka potreba niti velika olakšica. U slučaju kada dođe do disbalansa u odnosu između nematrijalnih i materijalnih vrednosti dolazi do reseta posle koga se sve vraća na staro, taj proces traje neko vreme i kada se završi, nastupa period rasta i prosperiteta koji posle određenog vremena pokaže isto Lice niz koga teku suze. To Lice nije shvatilo zbog čega se to desilo, nego i dalje u drugima traži rešenje umesto da se ono samo zapita – zašto se greške stalno ponavljaju.

Znanje je Znanje a Istina je Jedna

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popularni članci