HomeZviždačiNamerno širenje zaraze korona virusom u kliničkom centru u Nišu?

Namerno širenje zaraze korona virusom u kliničkom centru u Nišu?

Sigurno su se mnogi u Srbiji bar jednoom zapitali da li su zdravsteni radnici u Srbiji položili Hipokratovu zakletvu? Slučaj iz Kliničkog centra u Nišu nam opravda tu zabrinutost. Prema informcijama koji nam je doastavio pacijent koji se nedano lečio u KCV Niš situacija je alarmantna. Naime, u samoj bolnici u prizemlju, zatim  na prvom i drugom spratu se nalaze pacijenti oboleli od Korona Virusa, dok se na prvom spratu nalazi intezivna nega i tzv. Grudno odeljenje, dakle pacijenti koji nemaju ni simptome za Korona virus. Ono što brine sve pacijente da je u celoj bolnici zbranjeno provetravanje bolničkih soba i svih prostorija, a kako bi zabrana bila učinkovita sa svih prozora su skinute ručice za otvaranje prozora! Temperatura vazdua u bolnici se održava  putem klima uređaja koji ne ubacuju svež vazduh u prostorije već vrte postojeći, ali svakako se uvek savetuje zbog određenih tegoba koje čak zdravom ljudskom oragnizmu izazivaju klime se treba vršiti provertavanje kako bi se pomešao spoljni vazduh sa unutrašnjim. Na pitanja zbog čega je to tako, našem sagovorniku su lekari o medicinsko osoblje odgovarali da je tako bolnica odlučila. Čak je jedan doktor prilikom vizite pacijentu rekao da slobodno otvori prozor, a pri tom se osmehom okrenuo ka prozoru na kojem nije bilo ručice.

Kako bi uspeli da u „sendviču“ pacijenata obolelih od Korona virusa udahnu malo svežeg vazduha, naš sagovornik je uspeo da u bolnicu „prokrijumčari“ ručicu  za otvaranje prozora. Posle dva dana jedna doktorica koja je prolazila pored sobe je primetila da je prozor otvoren i prokomentarisala da ne može da veruje čega su se pacijenti setili. U noći dok su pacijenti spavali ručica je nestala, a ujutru je prozor ponovo bio zatvoren bez mogćnosti da se otvori!

Potpuno je nejasan cilj ovakvog postupanja! Da li je cilj da se svi zaraze Korona virusom zarad nekakve statistike? Ako je to cilj da li je u našim lekarima duh dr Mengelea? Kako posle činjenice da je  svež vazduh u bolnici postao luksuz očekuju poverenje pacienata. Kako bi proverio činjenicu oko provetravanja, naš sagovornik je kontaktirao svoje prijatelje u Nemačkoj koji su zdravstveni radnici, a koji su mu rekli da se tamo redovno vrši provetravanje svih odeljenja, pa tako i onih gde se nalaze oboleli od Korone. Zašto je onda u Srbiji drugačije?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popularni članci