HomeTemePsihokratijaMasovni i javni eksperimenti „kontrole ponašanja“

Masovni i javni eksperimenti „kontrole ponašanja“

Na delu su u Srbiji od ranih 2000-tih godina „preslikani“ programi iz EU i SAD kao „rijaliti programi“, odnosno progrmi „uživo“, kroz razne sadržaje poput „Farme“, “Parova“, „Zadruge“ i drugih koji u stvari predstavljaju oblik komercijalnog, ali i politički-državnog eksperimenta u programima TV stanica sa nacionalnom frekvencijom.

Cilj je kontrola ponašanja, mišljenja i manipulacije učesnika u raznim programima po metodu Pavlova i Skinera, i služe ne samo za „zabavu“ naroda već i primenu kolektivne manipulacije Orvelovskog tipa. Tako se TV stanice utrkuju koja će da pravi što „atraktivniji“ odnosno bizarniji program koji će da pokreće razne porive, nagone, emocionalna stanja ne samo učesnika u programima već i gledaoca.

Moćne TV stanice preko svojih kontrolnih sistema za praćenje programa registruju dubinu i masovnost programa i tako se utiče na opštu kontrolu ponašanja, ali i mišljenja građana koji se kasnije dopunuju tabloidnim sadržajima i političkim nasiljem nad mišljenjem. Stvara se opšta slika masovne „otupelosti“, sa smanjenom empatijom koja odgovora raznim oblicima pritiska upravljačke sfere i vlasti ne samo u Srbiji već i one spolja odakle je „uvežen“ program.

Na svim tim programima koji se realizuju u Srbiji, a deo su praktičnih radnji Novog svetskog poretka i njegovih kreatora, stoje timovi psihologa, sociologa, marketinških stručnjaka koji na ovaj način prave „mapu uma“ građana. Sve TV stanice u Srbiji koje prave takve programe uvezane su sa strukturama globalne političke i ekonomske moći, kao i etabliranim strukturama tzv „svetske vlade“ koja postoji u skoro svim državama sveta pa i u Srbiji.

Masovna hipnoza i kontrola ponašanja građana u Srbiji kroz razne sfere javnog života se vešto koristi za sistem političke vladavine i odvlačenja pažnje širih društvenih slojeva od realnih problema. Što je širi zahvat takvih sadržaja, jača kolektivistička logika, koja potire pojedinca i stvara „usamljenu gomilu“ koja ima sve manje mentalne i životne snage da misli o svojoj budućnosti. Ta budućnost je prepuštena vladarima, oligarhiji vlasti i „inženjerima ljudskih duša“. Onda su moguće sve prevare, obmane i laži vlasti nad građanima jer postoji tzv „plitko pamćenje“ koje se koristi u političke svrhe vladajuće oligarhije.

Previous article
Next article

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popularni članci